Son Yazılar

16 Kasım 2017 Perşembe

Çocuklarla İletişim Kurma
- İNTERNET GÜNLÜĞÜ yazdı. 0


Çocuklar İle İletişim Kurma
Çocuklar ile iletişim kurmak oldukça önemlidir. Dikkat edin ki, şiddet içerisinde büyüyen bir çocuk ile her zaman büyük bir insan gibi konuşulan çocuk oldukça farklı bir ruh haline sahip olur. Hangisi daha doğrudur? Şiddet dendiği zaman herkes geri çekilir. Kimse üzerine alınmaz. Kimse çocuğunu dövmez ve ona zarar vermez. Bunlar yalnızca sizi kandırır. Şiddet, çocuğunuz dövmeniz ve onu hırpalamanız anlamını taşımaz. Oldukça geniş çaplı düşünerek bu konunun üzerinde yoğunlaşmak gerekir.

Şiddet Nedir?

·         Şiddet, kelime anlamı itibari ile birine gösterilen davranışsal ve tolumun dışladığı hareketler bütünüdür. Çocuklara gösterilen şiddet ve genel olarak insanlığa gösterilen şiddet yalnızca darbeye yönelik değildir.
.
·         Çocuklar ile iletişim kurma, çocuğunuza gösterdiğiniz aşırı yüksek sesli tepkiler de birer şiddet eğilimidir. Çocuğunuz bir şeyi, hatta aynı şeyi defalarca kez sorsa da sesinizi yükseltmeden cevap vermeniz gerekir.
·         Eğer kendiniz haklı buluyorsanız, ama kim olsa bağırır artık diyorsanız dinleyin; çocuğunuz size aynı şeyi defalarca kez sorduktan sonra; belki de ilk kez sorduktan sonra siz, aşırı tepki ile sesinizi yükselterek cevap verirseniz, çocuğunuz bir daha soru sormaz. Fakat bu merak etmediği için değildir. Pasif bir kişiliğe bürünmeye başladığı içidir.
·         Aslında merak ettiği çok şey varken, susmayı seçmek oldukça basık ve tedirgin bir karakterin ortaya çıkmasına sebep olur. Bu sayede çocuk, okul hayatı boyunca da öğrenme zorluğu çeker.
·         İnsan ilişkileri de oldukça etkilenir. Birileri ile sohbet ederken, çekindiği için konuyu ilk olarak açamaz hale gelir. Bu sizin ilk bağırmalarınız sebebi ile oluşturulmuş bir karakterdir.
·         Dikkat edin, çocuğunuza sürekli tepki gösteren bir anne veya baba; çocuğu aşırı büyük bir hata yapınca yine aynı tepkiyi gösterir. Çünkü; sürekli gösterdikleri tepkiler hep en uç noktadadır.
Fakat; çocuklar ile iletişim kurma; onlara bağırmadan cevap verme eğiliminde olan anne babalar çocukları aşırı büyük hatalar yaptıkları zaman onlara uç bir kızma mekanizması ile tepki verebilirler. Bu durumda çocuk yaptığı hatayı kolayca fark eder
« ÖNCEKİ YAZILAR
SONRAKİ YAZILAR »

Hiç yorum yok

Yorum Gönder