Son Yazılar

12 Kasım 2017 Pazar

Nano teknoloji nedir?
- İNTERNET GÜNLÜĞÜ yazdı. 0


Nano Teknoloji Nedir?

Moda dünyası, milenyum çağına ayak uydurmaya başladığından beri teknoloji ve endüstriyel mühendisliği bir araya getiriyor. Daha önceleri ütü gerektirmeyen, kırışmayan gömlekler üreterek, teknoloji ve modanın birleşmesinde güzel bir başlangıç yapmışlardı.  Şimdi kaldıkları yerden “nano teknoloji” ile devam ediyorlar.
.
Nano teknoloji; en küçük akıllı atomlar anlamına geliyor.  Daha önceleri ilaç, elektronik sektöründe kullanılmakta olan nano teknoloji çoktan giyim sektörüne de el atmış durumda. Nano teknolojik ürünler leke tutmuyor, beyazlarınızda su lekesi bırakmıyor, ütü istemiyor. Nano teknolojik ürünlerde renkler de rahatlıkla kullanılabiliyor.
Henüz çok fazla piyasada yer almamasına rağmen ilerleyen günlerde hep beraber alışveriş merkezlerinde, butiklerde  nano teknolojik ürünleri  satın almaya ve giymeye başlayacağız gibi görünüyor. Üstelik nano teknoloji ile üretilen ürünlerin ne kadar rahat ve kullanışlı olduklarını fark ettiğinizde; gardıroplarınızda kalıcı değişikliklere kadar gidebilecek bir sürece doğru adım attığımızı görüyoruz.
Nano teknolojinin yanında bir başka moda devrimini de, ışıklandırılmış kıyafetler oluşturuyor. Bu kıyafetler bildiğimiz şekilde üretiliyorlar ve daha sonradan ışık giydirilerek tasarımları yapılıyor. Önceleri flaşör renkleri dediğimiz fuşya, parlak yeşiller gibi renkleri üzerinizde iyiden iyiye bildiğimiz ışıl ışıl bir hal aldığını düşünebiliriz. Hatta benzetmek gerekirse, geceleri kullanılan plastik, kırılabilir ışıklara görünüm olarak benziyorlar diyebiliriz. Hem gece ışıl ışıl her tür kıyafetinizde ışıklandırma kullanabileceksiniz hem de baya bir fark edileceksiniz.

Bir başka yenilik ise “Blessus”.  Blessus  ise, daha önceleri tek bir hırkayı birkaç çeşitte giyebilmemizi sağlayan tasarımları andırıyor.  Blessus teknolojisi sayesinde aldığınız bir eteği ister pileli ister düz, ister fermuarlı, ister çıt çıtlı hale kolayca getirebiliyorsunuz. Özellikle çalışan kadınlar için düşünüldüğünde klasik kıyafetler için siyah kısa elbiselerimiz gibi kurtarıcılarımızdan sonra bir de bu giysilerden birer parça edinmemiz gerekiyor.  Düşünsenize sabahları kalktığınızda tek bir eteği bir hafta boyunca bir sürü şekilde giyebileceksiniz, bence harika.  Kadınların iş hayatındaki yeri çoğaldıkça herşey kadınların kullanım ve ihtiyaçlarına göre düzenlemeye ve daha fonksiyonel hale getirilmeye tabiî ki devam edecek.  Sektörün moda devleri de kadınlar için daha nicelikli ürünler üretme çabalarına devam edecekler. 
« ÖNCEKİ YAZILAR
SONRAKİ YAZILAR »

Hiç yorum yok

Yorum Gönder