Son Yazılar

31 Ekim 2017 Salı

Çocuklarda televizyon bağımlılığı
- İNTERNET GÜNLÜĞÜ yazdı. 0

Çocuklar da Televizyon Bağımlılığı
Teknolojinin getirdikleri ile birlikte hayatlarımız da mutlak olarak köklü değişiklikler olmuştur. Bu değişiklikler artık geri dönülmez değişikliklerdir. Mesela artık kimse cep telefonundan, internetinden vazgeçemez duruma gelmiştir. Hal böyle olunca da çocuklarımız artık teknolojiden olabildiğince uzak tutmak gerektiğini anlamaktayız. Gün içerisinde milyonlarca radyasyon ışınına farkında olmadan maruz kalmaktayız. En azından artık bilinçlenerek çocuklarımızı bu etkilerden uzak tutmamız gerekir. Günümüzün teknolojik gelişmeleri yüzünden insanlar oldukça hantallaşmış, kitaplardan ve sosyal hayattan oldukça uzak  kalmışlardır. Çocuklar da aynı doğrultu da ilerlemektedir. Güncel bir problem artık çocuklar da televizyon bağımlılığı sorunudur. Bu sorun kısa dönemde küçük bir problem olarak görünse de uzun dönemde oldukça büyük bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Televizyon çocukları günlük yaşamdan, eski tarz oyunlardan uzak tutarak  antisosyal ve ilerde psikolojik sorunları olan çocuklar olmasının sebebidir. Bu durum da özellikle annelere çok görev düşmektedir. Kimi zaman rahat edebilmek için çocuklarını televizyona tutsak ederler, kim zaman yemek yedirebilmek amacıyla bunu yaparlar. Fakat bunlar tamamen yanlış yöntemlerdir. Kesinlikle televizyon bağımlılığı yapacak hareketlerden kaçınmalısınız.

Çocuklar Televizyon Bağımlılığından Nasıl Kurtulabilir?



1.   Çocuklar da televizyon bağımlılığıgenellikle ebeveynlerin suçudur. Ebeveynler kendi işleri için çoğu zaman  çocukları saçma sapan programlar izlemesine karşı çıkmazlar. Sonuç kesinlikle televizyon bağımlılığıdır. Bu nedenle çocuğunuzla ilgilenmek yerine asla onu saçma sapan TV programlarının eline atmamak gerekir. Çocuklarınızla konuşmayı deneyerek bazı problemleri daha rahat çözebilirsiniz.
2.   Çocuklar televizyona çok meyilli ise ve asla yemeği televizyon olmadan yiyemiyorsa bu da sizin çocuğunuza kazandırdığınız kötü bir alışkanlıktır. Artık kural koyduğunuzu ve evde hiç kimsenin televizyon karşısında yemek yemeyeceğini büyük bir kararlılıkla anlatarak işe başlayabilirsiniz. Böyle durumlar da geri adım atmanız çocuğunuz karşısında otoritenizi sarsacaktır. Kısa süre sonra çocuğunuz televizyon karşısında yemek yemeği bırakacaktır.

3.   Çocuklar da televizyon bağımlılığı durumundan kurtulmak için en önemli şey çocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmenizdir. Çocuğunuz kitapları sevmeyi başlarsa televizyondan uzak duracaktır. Bu alışkanlığı kazandırabilmek için ilk olarak kitap başına ödül koyabilirsiniz. Zamanla çocuğunuz kitap okumaya bayılacaktır.
« ÖNCEKİ YAZILAR
SONRAKİ YAZILAR »

Hiç yorum yok

Yorum Gönder