Son Yazılar

12 Kasım 2017 Pazar

Çocuklarınızın sınav dönemlerine dikkat
- İNTERNET GÜNLÜĞÜ yazdı. 0


Çocuklarımızın Sınavlara Hazırlık Dönemleri

  Çocuklarımız için en zor dönemlerden biridir, sınavlara hazırlıklar. Oyun çağında başlayan eğitim hayatlarınızın onlara katkısının başlamasının yanı sıra boş vakit geçirme saatlerini de ellerinden almaya başlar. Bunların yetmediği gibi bir de; çocuklarımızın sınavlara hazırlık dönemleri, yüz binlerce rakiplerinin olduğu bir dönemdir. Bu dönemlerde aile bireylerinin onlara verdiği destek ve psikolojik rahatlık onlar için çok önemlidir. Baskı yapmadan ders çalışmalarını sağlamak, onlara yeterince vakit ayırmak gerekir. Tüm bunlar kolay gibi görünür fakat sabır işidir.
.

Ebeveynler Olarak Bize Düşenler

·         Çocuklarımızın beslenme şekillerini düzenlemek ilk olarak üzerimize düşen vazifelerdendir. Öğle saatlerinde çok ağır yemekler ile onları karşılamamalıyız. Düzenli bir beslenme programı içerisinde olmalıdırlar.
·         Ders çalıştıkları sırada yanlarına atıştırmalık olarak birkaç bir şey hazırlamamız gerekir. Bunların ise; cips ve çikolata gibi şeyler olmamasına dikkat edin.
·         Çocuklarınızın çalışma masalarına mutlaka su koyun.
·         Ders çalıştıkları sırada su yudumlamaları motivasyonlarını arttıracaktır.
·         Ardından; ders çalışma saatlerini düzgün bir program şeklinde; uzman yardımı ile hazırlamalısınız.
·         Çocuklarınızın ders çalışma programlarında, kendilerine ayıracakları vakitler de mutlaka olmalıdır.
·         Çocuklarımızın sınavlara hazırlık dönemleri; oldukça psikolojik gerilimlerin yaşandığı bir dönemdir. Onlara güvendiğinizi mutlaka belli edin fakat; her sınavın bir bilgi ölçme aracı olamadığını onlara anlatın.
·         Sınavları kazanmanın hedef olduğunu, fakat kazanılamaması durumunda da üzülmenin abartılmaması gerektiğini öğretmek gerekir.
·         Kendilerine olan güvenlerinin tep taze kalmasını sağlamalısınız.
·         Çocuklarınıza olan güven işini de çok fazla abartmamak gerekir. Yani; sürekli onlara güvendiğinizi ve kesin kazanacaklarını sürekli vurgulamayın. Bu sayede onlar bir yük altında hissederler. Kazanmak zorunda olduklarını hep beyinlerinin bir kenarında tutarlar. Böyle düşünen bir çocuğun sınavını kazanamaması aile bireylerine karşı aşırı mahcup olmasını doğuracaktır.
·         Çocuklarımızın sınavlara hazırlık dönemleri; onlar kadar bizler için de zordur. Mutlaka her şeyi dozunda ve kararında yapmalısınız.
·         Onlara olan güveninizi her daim onları sıkmadan ve omuzlarına aşırı sorumluluk yüklemeden belli etmek gerekir.

Çocuklarımızın en zor zamanlarında yanlarında olmalıyız.

« ÖNCEKİ YAZILAR
SONRAKİ YAZILAR »

Hiç yorum yok

Yorum Gönder