Son Yazılar

1 Kasım 2017 Çarşamba

Çocuklarda İnternet Kullanımının Tehlikeleri
- İNTERNET GÜNLÜĞÜ yazdı. 0


Özellikle de okul çağındaki çocukların yararlanması için internet alan bir sürü ebeveyn var. Peki, çocuklarınızın ödev yapması gerektiği sitelerin temiz olduğuna nasıl emin olabileceğiz? Çocuklarda internet kullanımı ne kadar gerekli ise; o kadar da tehlikelidir aslında. Ahlaki sınırları zorlayan, psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek birçok bilgi açık paylaşım halinde çocuklarımızı bekliyor gibidir. Küçük yaştaki çocuklarımız, zaman geçirmek adına belirli internet sitelerinde oyunlar oynarlar. Kenarlardaki reklamlar ise dikkatlerini oldukça fazla çeker. Gene olarak uygunsuz kadın resimleri ve cinsel içerikli mesajlar taşıyan virüsler, birer bomba etkisi ile evimizin başköşesinde bekler.

Onlar Bizim Geleceğimiz

·         Çocuklarımızın ahlaki gelişimleri yalnızca ailelerimizin simgesi değildir. Büyüdükleri zaman; cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekili, bakan, doktor, bankacı, öğretmen olacaklar. Tüm bunların başlangıcı olan ahlaki eğitimleri tamamen bizim elimizdedir.
·         İnternetlerimize aile güvenlik sınırlamalarını mutlaka getirmeliyiz. Onun haricinde her internet sitesine girmelerine izin vermemeli ve bilgisayar başında oldukları sırada mutlaka göz hapsimizde olmalıdırlar. Tüm bunlar, aslında interneti hangi yönde kullanmaları gerektiği açısından birer yönlendirme olacaktır.
·         Eğer, online oyun oynamalarına müsaade ediyorsanız, kenarlardaki reklamların çıkmaması için süzgeç eklemelisiniz. Bazı sosyal medya kullanım sitelerine girmelerine izin vermemelisiniz. Bu, çocuklarınızın gereksiz vakit geçirme alışkanlıklarını durduracaktır.
·         Eğer sizler, çizgi filmlerdeki 25. Kareden haberdar iseniz; mutlaka bunları çocuklarınızın üzerinde etkili olmaması üzerinde çalışmalar yapmalısınız.

Çocuk Yetiştirmek Zordur

·         Çocuk büyütmek oldukça zor ve meşakkatli bir yoldur. Bu yoldan emin adımlar ile ilerlerseniz hayat boyu pişmanlık yaşamazsınız.
·         Çocuklarınızın aslında ahlaki anlamda gelişmelerini sağlamanın yanında, kendilerine ahlaki değerler katmanız daha doğru olacaktır.
·         Çocuklarda internet kullanımı, tüm bunları etkiler. Eğer siz çocuğunuza girmemesi ve görmemesi gereken şeyleri doğruca anlatır ve tembihlerseniz o büyük bir insan gibi davranır. Sizinle her şeyi konuşabildiğini düşünür.
·         Bu düşünce, çocuğunuzun kendisini size daha yakın hissettirir.

Çocuklarda internet kullanımı mutlaka dikkat edilmesi gereken, oldukça hassas bir konudur. Siz ne kadar duyarlı davranırsanız çocuğunuz o denli normal bir gelişim içerisinde olur.
« ÖNCEKİ YAZILAR
SONRAKİ YAZILAR »

Hiç yorum yok

Yorum Gönder