Son Yazılar

7 Kasım 2017 Salı

MEB BU İŞİ BİLMİYOR!
- İNTERNET GÜNLÜĞÜ yazdı. 0


Neden bahsettiğimi sanırım anladınız.Son günlerde çokça konuşulan orta öğretim'den liseye geçiş sınavında değişiklik yapıldı ve bambaşka bir sınav modeli geldi.Peki bu sınav modeli ile neler geldi biliyor musunuz? Yazımı tam okuduğunuz zaman neden böyle bir başlık kullandığımı sizde hak vereceksiniz.

1- Niteliksiz okul ne demek?

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ yeni sınav modelini anlatırken aynen böyle bir tabir kullandı. Öğrencilerin %10'luk dilimi nitelikli okullara diğerleri yani %90'u niteliksiz okullara gidecek. Şimdi ben soruyorum sayın Bakana bu niteliksiz okulları neye göre ayırdınız? Öğretmenleri mi niteliksiz, öğrencileri mi niteliksiz, yoksa bizim bilmediğimiz sizin bildiğiniz başka kriterler mi var kime göre neye göre niteliksiz  açıklayın da öğrenelim.Ha şunu da söyleyeyim yapılan idareci atamalarından dolayı gerçekten bir çok okul niteliksiz oldu.

2- Adrese dayalı sistem tercihi nedir?

Sayın bakan dedi ki öğrencilerin hepsi sınava girmeyecek. Sadece bu nitelikli okullarda okumak isteyen öğrenciler bu sınava girecekler. Geri kalan öğrenciler adreslerine en yakın olan 5 okulu tercih edecekler. Peki şimdi öğrencilerin hepsi sınava girse ( şansını denemek için ) kazanamayanlar soluğu Nüfus idaresinde adres değişikliği yapmak için almayacaklar mı?

3- Okul dışı kurumlara olan ihtiyaç bitecek mi?

Bakan konuşmasında yapılan bu değişikliğin dershane veya kurs merkezi gibi yerlere ihtiyaç duyulmasının önüne geçeceğini ifade etti. Tamam da şöyle bir sorun yok mu sizce? Nitelikli okullarda okuyacak öğrenci sayısını %10 olarak sınırladığınızda alanı daraltmış olmuyor musunuz?
Bu okullarda okumak isteyen öğrenciler daha fazla okul dışında mesai yapmayacaklar mı? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi adama?


Ayrıca geçenlerde bir yerde okumuştum. Bakanlığın şimdi ki gözbebeği konumunda olan Proje okullarına Üniversitelerden Akademisyenleri idareci olarak atayacaklarmış. Buyrun buradan yakın. Nasıl bir kafa yapısıdır ki akademisyenleri okul müdürü veya müdür yardımcısı olarak atayacaksınız. Bir daha düşünün derim çünkü yaptınız her değişim eğitime destek olacağına köstek oluyor bilesiniz.

« ÖNCEKİ YAZILAR
SONRAKİ YAZILAR »

Hiç yorum yok

Yorum Gönder